Ce este viza de ședere medicală?

O viză de ședere medicală este o viză eliberată unui pacient străin care vizitează Japonia în scopul de a primi tratament medical în Japonia (inclusiv cei care sunt supuși unui control medical) și persoanelor însoțitoare.

Durata șederii este stabilită în funcție de starea bolii pacientului străin etc. și există trei tipuri de vize de scurtă ședere în termen de 90 de zile, 6 luni sau 1 an.

Puteți intra în țară cu o viză de scurtă ședere numai dacă șederea dvs. este mai mică de 90 de zile. În acest caz, dacă instituția medicală gazdă consideră necesar, o viză cu valabilitate multiplă poate fi eliberată pacienților străini și altor persoane. Cu toate acestea, în acest caz, medicul trebuie să prezinte un „program de tratament”.

Spitalizarea este o condiție prealabilă dacă durata preconizată a șederii dvs. depășește 90 de zile. Vă rugăm să rețineți că, în acest caz, va trebui să obțineți o viză pentru activități specifice.

Domeniul de aplicare al îngrijirilor medicale și gama de însoțitori sunt permise pe o viză de ședere medicală:

Domeniul de aplicare al îngrijirilor medicale

În plus față de tratamentul la instituțiile medicale din Japonia, toate actele sub conducerea instituțiilor medicale (cum ar fi docurile umane, examinările medicale și tratamentele medicale (inclusiv tratamentul de primăvară termală în decurs de 90 de zile) sunt eligibile.

Gama de însoțitori

Ca însoțitori pot însoți nu doar rudele precum pacienții străini, ci și non-rudele. De asemenea, însoțitorii trebuie să obțină o viză de activitate specifică dacă șederea lor depășește 90 de zile.

O viză de ședere medicală poate fi utilizată, de exemplu, dacă aveți un statut de reședință, cum ar fi un soț de cetățenie japoneză și doriți ca părinții dvs. să fie examinați la o instituție medicală japoneză.

アイサポートにお任せください!
まずは一度、お気軽にご連絡ください
0120-717-067
メールは24時間受け付けております。

お問い合わせはこちら

↓電話番号をタップして発信できます↓

0120-717-067

受付時間 平日9:00〜18:00 お気軽にご連絡ください

-->